Press "Enter" to skip to content

Planiranje legla i biranje parnjaka

Prilikom odabira parnjaka za naše kuje, vodimo računa o nekoliko stvari: zdravlju potencijalnog parnjaka, karakteru, radnim sposobnostima i izgledu. Izuzetno nam je važno da roditelji štenaca budu psi zdravih kukova, laktova, očiju i srca te da imaju dobroćudan, topao i stabilan karakter. Važno nam je, također, da roditelji štenaca posjeduju karakteristike lovnog psa, što znači da imaju volju i sposobnost aportiranja.  Na kraju, ali ne manje važno, je izgled roditelja, jer nam je izuzetno bitno da roditelji budu psi u skladu sa standardom zlatnog retrivera.

Parnjake za naše kuje pomno biramo mjesecima unaprijed, proučavamo i kombiniramo rodovnike, ne bismo li uzgojem doprinijeli poboljšanju pasmine i na svijet doveli zdrave i lijepe pse uravnoteženog  karaktera.

Također, svim svojim štencima pomno biramo vlasnike, jer nam je bitno da sve naše bebe imaju topao dom pun ljubavi i skrbi. Zbog toga zadržavamo pravo da ne prodamo štene potencijalnim vlasnicima, za koje procijenimo da nisu pravi ljudi za naše pse.